LukiTraining

Kommentek

  • Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: @ImikeTraining: Nincs mit! (2014.08.11. 17:22) Tápkieg
  • FredYoong: És azóta megint eltűnt. Hát ilyet. (2012.04.11. 15:09) 2012.01.12. Csütörtök
  • ImikeTraining: @MáT: Nincs most MetCon :) Nem is lesz nagyon sokáig. Most már teljesen elhatároztam magam, hogy h... (2012.01.12. 18:56) 2012.01.08. Vasárnap
  • ImikeTraining: @Radnai: Erre esküszöm, nem is gondoltam :) Bár múltkor kiemelgettem Lacikának a 140-150 kilóját, ... (2011.12.22. 15:22) 2011.12.21. Szerda
  • Kovács Lacee: Az anyádot...dobálódzol? (2011.12.19. 20:08) 2011.12.19. Hétfő

2009.12.13. Vasárnap

2009.12.14. 15:13 | ImikeTraining | 17 komment

Címkék: test crossfit kettlebell otthon squat snatch fms

Folytatódott a TSC felmérés, és egy viszonylag jó nap után egy igazán siralmas szégyenteljes kaka sikeredett... abszolút nem vagyok büszke rá, sőt nagyon elkeseredtem, de ez csak erőt adott ahhoz, hogy ennél sokkal-sokkal-sokkal jobb eredményt mutassak fel.

 A. 5 perces Snatch-teszt/16kg: 104 ismétlés

Rotációs stabilitást és törzset erősítő gyakorlatok.

MetCon:
A legelső edzésünkről!

4 kör időre:
15 Guggolás
12 Felülés
9 Burpee
4'22"  (7'25"-ről)

Snatch-teszt... rohadtul féltem tőle, mert fogalmam sem volt, hogy mit várhatok, a 100ban biztos voltam. Aztán az elején szerintem tök jól ment, és hirtelen agyban elvesztettem a dolgot, elszúrtam a légzést, meg úgy nagyjából mindent. Lacee kiabált rám, hogy figyeljek a légzésre, aztán utána kezdtem észbekapni, kezdett jó lenni a dolog érzésem szerint, de akkor már ellőttem szinte minden erőmet. Sajna nem volt sok lehetőségem snatchelni, Szegeden 2 hete nem snatcheltünk, ez volt az első tesztem, és még 3 hónap van. Nagyon megkell húznom, mert ez egy siralmas valami, ennyit éccsanyám is csinál hajnal 6kor, úgy hogy az egyik kezével a haját szárítja, a másikkal meg snatchel. Pedig fogalma sincs, hogy mi az a Kettlebell.

Megcsináltam az 5 hónappal ezelőtti első MetConom is, az eredmény magáért beszél :)

 

Levezetésképp 2 óra kemény szauna Lacee Cutlerrel :P

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://luki.blog.hu/api/trackback/id/tr301597441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MáT 2009.12.14. 23:00:11

Hi Luki,

lustaságot félretéve, regisztráltam, hogy ha olyan van, akkor kimondjam a frankót...
ahogy Lacee blogján is írtad, ezek után még több poént nyomsz...hát poén, meg káromkodás az jöhet, sőt kötelező ;-) Kemény edzéshez, kemény szavak.

Tactical pull up-ról is nyomhatnátok videót...tsc honlapján azt olvastam, hogy mellhez vagy nyakhoz fel kell húzni. Érintve, vagy elég ha csak áll a rúd fölé kerül?
Ti, hogy húzzátok? ;-)

ImikeTraining 2009.12.14. 23:06:22

Igazából még augusztus előtt megnéztünk pár videot, és olyan kimondottan szabályos nincsen, sőt elég sokan bele is lengnek nem is kicsit. Lacee-t akkor ez bosszantotta nagyon.
Én végülis próbálom egyenes testtel, a lehető legkevesebb lengés nélkül nagyjából nyakig (áll alá) húzni a rudat. De ez elég nehéz feladat... főleg mikor már fáradsz.

Ez volt Lacee augusztusia, szeretném, ha az enyém is hasonlóan szép lenne :)
www.youtube.com/watch?v=-oUFSyoZ-0Q

ImikeTraining 2009.12.14. 23:07:03

Ez a pöcs megelőzött :D

Milko · http://girjevik.blog.hu/ 2009.12.14. 23:23:43

Na, most látom, hogy szneccsöltél.. szép az, nagyon, főleg, hogy eddig még sehol sem voltál... Durván inspirálsz, szal csak keményen továbbra is...
én nekem a 156 ismétlés mögött olyan 18-20 hónap volt... szóval, kitartást :-)
Milko

ImikeTraining 2009.12.14. 23:32:21

Köszi! Megtisztelő, és mostantól nagyon keményen rajta leszek a snatch témán is. Olyan nincs, hogy nem van...

Kovács Lacee 2009.12.15. 07:59:32

21 másodperccel nyertem:)

MáT 2009.12.15. 10:02:35

bazze, még itt is versenyeztek?! ;-)) Ez aztán a sport ;-)
...azért Laceet 21"-vel megközelíteni az bravúr ;-)...persze ez most nem nyalás, inkább szimplán tény.
Ja, azt elfelejtettem beleírni, hogy a Laciék TSC-s videóit megnéztem már...
Én is hasonlóan gondoltam, meg próbálom is csinálni, tehát áll minél jobban rúd fölé, és merev test.
Több youtube-os tsc-s videót is néztem, és tényleg szar látni, hogy páran szinte belekippingelnek a témába, és max olyan magasra húzzák magukat, hogy az áll koccolja a rudat. ...szóval ez qrva zavaró, főleg, hogy versenyről van szó.

Én nem versenyből csinálom, nem készülök tsc-re, dehát faccom sem akarja becsapni magát, szóval próbálok törekedni a szabályosságra.

ImikeTraining 2009.12.15. 10:30:01

@MáT: mért nem készülsz tsc-re?

MáT 2009.12.15. 11:58:30

Olvastam az angol leírását, szóval nagy körvonalakban tudom is, hogy miről van szó, de vhogy nem izgat...
Persze egyéb körülmények is befolyásolják a dolgot azért.

Most nem azt mondom, hogy én cél nélkül edzek, mert természetesen, szeretnék crossfit-ben úgy összeségében jobb lenni, vagyis jobb időket, maxokat produkálni, még több gyakorlatot megtanulni kivitelezni, szóval fiitebb lenni. És természetesen kurva jó megdönteni időket, max ismétlés kippinget, stb csinálni, és qrva poénos, ahogy a teremben guvvadó szemekkel néznek az arcok, hogy "ezek meg mi a faszt csinálnak?" :-))
Szóval nekem kb ennyi.

Sajnos így fősuli után, hogy megkezdődött a fucking "melós élet", előfordul, hogy az embernek nincs úgy motivációja 8-9órás irodában való görnyedés után, hidegben biciklizni egyet, hogy megfingassam magam a konditeremben ;-)
Meg sajna sokszor idő sincs rá :-(
...és nem elsődleges hobby nálam, csak az előkelő 2. helyen van.

Mindezeket figyelembe véve, azért elégedett vagyok...nagyképűség nélkül ;-)

Motivál a blogunk (bővítésre szorul, videókkal pl.), motiválnak a látott videók, olvasott cikkek, blogok. Sokszor koppintok innen-onnan, ötleteket merítek.

Nálam ennyiben merül ki a dolog, szóval ezért nincs tsc, de 1x akár...

sorry a szófosásért, de egyet jól esett meló közben irogatni...meghát legalább "él" a blogod ;-))

ImikeTraining 2009.12.15. 12:09:37

@MáT: nyugodtan írj akár kisregényeket is, én csak örülök neki :P
igazából pont áprilisban lesz 1 éve, hogy felhagytam a semmittevéssel, ez motivál a legjobban, hogy megtudjam mire lehet képes egy ember a -3-ról 1 év alatt. Bár ha megnézed az első postot, ott van is rólam egy akkori kép, szerintem elég sexy :) De majd most a féléves CrossFit évfordulóra úgyis csinálok egy újat összehasonlításképp, meg áprilisra az egy éves edzés évfordulóra is. Valójában egész nap magamat fényképezem, csak nem mondom el senkinek :D

MáT 2009.12.15. 14:10:43

..akkor írok...különben is a meló bekaphatja. Utolsó hét az évvégi leállásig, várom mint a messiást.
Rengeteg oldal le van tiltva a neten, meg be sem tudok írni a blogok-re, de a tiedre igen ;-)

Mivel Lacee blogját egész jól végigolvasgattam, ezért képben vagyok az áprilisi kezdéseddel. Faszán szemmel voltál tartva, mert Lacee azért hintett pár infót amikor együtt edzettetek ;-))
Ja, emléxem arra is, hogy kemény modell alkatod volt a legelején vmi 175cm/49kg ;-)...ez tényleg brutális. Ha sorozáson lettél volna, akkor megúsztad volna így is a katonaságot, mert ott hivatalosan sem lehetett volna 50kg alatt besorozni ;-)

Az eredmények meg nagyon komolyak, nagyon komolyak, amit ilyen rövid idő alatt elértél.
...és ahogy nézem folyamatosan fejlődő ágazatban vagy még, tehát nem szakad meg.

Nálam ez már ingadozó, de tudok magamnak még meglepetéseket okozni.

Volt olyan Metcon, amit tőled (végülis Lacee-tól) lestem, de ugye így tudja magát belőni az ember, hogy hol is tart valójában.

....majd, ha eljön az ideje, akkor Laceeval úszíttasd rá magad (kurva szépen mondtam :P) egy Angie-re, Fran-ra, stb., hogy ezekben hol tartasz.
Pl.: Angie csak saját súllyal van, szóval szerintem "mi" kategóriánkban jó időt nyomnál.

Fényképeket nyomjad csak, hátha bukszák is lesik a blogot ;-)

...ha ilyen keményen dolgozol, zabálsz (látom fehérje meg a Dzsámbó) csúszik, akkor szépen feljönnek azok a kg-k.
Bár az eddigi 10kg is komoly optikai változást jelent.

hiú az ember Ok, de ez már annyira nem izgat engem. Aki ilyeneket edz vazze', annak már alapból nem lehet egy szar alakja ;-)

én is 175cm vagyok, és most olyan 74-75kg. Franc sem tudja, hogyan, de amióta májustól az eddigieknél is komolyabban nyomom a cf-et, felhíztam 2-3kg-ot. Pedig eddig is edzettem magam módján rendesen.
Szóval kicsit kevesebb jobb lenne, mert talán több húzódzkodás menne, meg az 1RM-k is jobb százalékot képviselnének ;-)))

Ende ;-)

ImikeTraining 2009.12.15. 14:30:43

Huhh, ezt már majdnem lehet vinni lektorhoz, aztán meg a nyomdába :D
Nekem a 65 lenne a cél, de igazából az elején pattant fel gyorsan az a 10+ kiló, aztán meg kezdett szépen átalakulni a kis testem. Mikor Laceeval kezdtem, akkor voltam 57kg 14%-os testzsírral, aztán most szeptember előtt megvolt a 63. Elkezdődött a suli, a rohanás, akkor volt egy kis "túledzés" is (heti 6-7), és visszamentem 57kg-ra. Aztán sulin belül jött egy olyan lehetőség, hogy testösszetétel analizis, ahol sok egyéb más eredmény mellett, aminek örültem, kijött, hogy 9.7% a testzsírom. Úgyhogy végülis folyamatosan alakulok. Az a gáz, hogy az istenért sem akar rámjönni zsír, amit szépen lelehetne dolgozni, így valami hihetetlen lassan változik a súlyom. Laci is ezen van kiakadva. Jumbot zabálom rendesen, meg mellette tényleg hihtetlen sokat eszek, mikor hazamegyek egy-egy hétvégén éccsanyám csak néz, hogy ez tényleg az ő fia, vagy mi a franc van. De most próbálok belevinni még több tudatosságot. 63kg-t azt most egy reális célnak tartom áprilisig.

Bár a Te 70kg-os célod az engem is megörvendeztetne majd egyszer :)

Angie meg Fran... huhh ez két olyan dolog, aminek a gondolatától is elhányom magam. Ezek ilyen lifetime goals-nak beillenek :) Nagyon szeretnék majd egyszer original kiírt crossfit feladatsorokat végigcsinálni, de egyelőre ettől még nagyon messze vagyok, ezeket meghagyom Nektek nagyobbaknak :P

Amúgy 50kg alatt vért sem lehet adni, amit egy picit mindig is sajnáltam, de majd most már erre is sort keríthetek :)
Jah, fekvenyomni pl nem tudok, mindenki más tud rajtam kívül, én vagyok az egyetlen, akinek az egy dekát sem fejlődött, akkor sem, mikor aktívan minden héten csináltuk. Bevagyok ellene oltva :DDD

Amúgy most én is futom végig a blogodat (meg mostanság egy csomó másikat is), de sehol egy kép, vagy valami színes rajz... :P

MáT 2009.12.15. 15:12:54

szerintem ezzel a komment-tel már 2essel bármelyik vizsgán átcsúsznék ;-)

:-)) hát igen, szégyen és gyalázatt, de tényleg lófasz kép, firka sincsen. Mindenképp tuningolni kell blogot mondom, mert azért az sokkal érdekesebb, így meg szürke, és max ti, mi értjük vát dö fákk iz góing on ;-)

Ha nekiállnánk a teremben videózni, na attól tényleg behalnának. Így is mondják, hogy "na gyünnek a krisszkrosszosok" :-)), meg hallottam ilyet is: "dzsiájdzsó edzést csinálnak ezek", volt ilyen is hogy "kardiós köcsögök" :D...persze ezt abszolút jó értelemben mondják ;-)
"Kicsinálnának minket, az tuti :D ...de azért rápróbálunk.
Szóval a kamerázás odabaszna, de ráállunk...főkleg Traxinak most jön az RSPG program vége, fel kéne venni.

Azé 70kg-ra nem akarnék lemenni, de olyan 72-73 dzsó lenne.

Érdekes módon, lövésem sincs, hogyan, de nekem a testzsírszázalékom szinte beteges....szálkás vagyok, de olyan nagyon durván nem szerintem.

Fősulin ilyen kézi ketyerével mérték meg 3x egymás után, mert nem hitték el...69kgvoltam, és 4.3%-os testzsírszázalék! Ez vszínű nem olyan pontos mérés, mint egy ilyen analízis, de 10 alatt van tuti.
Fél éve kb köcsög osztrákoknál vásároltunk, és egy sport boltban volt ilyen ingyen mérés ugyanígy kézi szerkezettel. Fickó szintén 3x megmért, mert nem hitte el...6% testzsír (fasszom, híztam a 4.3%-hoz képest :P)
...szóval érdekelne egy normál mérés, de azért bp-re nem utatzok miatta.

Én sem vagyok olyan szinten azért, hogy az összes cf programra fasza legyek,de néhányat már csak azért is végigküldünk. Szar idővel, végén összeesve, majdnem hányva, de ha túl vagy rajta, akkor kurva jó érzés.

Mondjuk egy Fran-nál a 42.5kg-os Thruster a testsúlyodhoz képest tényleg sok lenne....már nekem az ;-)...de most a hetekben végigküldöm vmikor, felbuzdultam, hogy pár hét alatt növeltem a max kippinget 25ről 32re. Ez Franba előny lesz.

Fekvenyomás a régi mezei gyúrós múlt miatt megyeget, de nem egy erőverseny alázó eredmény.

Hát igen Cf-fel kicsit átértékelődnek a dolgok...régen csak az érdekelt, mennyivel nyomok fekve, mennyivel bicepszezek, "hányas kezem" van ? :-)
Most meg a max deadlift, max kipping, ilyesmi....és ezt sokkal jobban csípom.

szofosás, 3rd part :)

ImikeTraining 2009.12.15. 15:37:09

Na ezt majd kipróbálom valami kifejtős vizsgán, hogy mi van, ha ilyeneket írok :P
Múltkor volt egy ilyen MetCon-om, hogy 5kör 7thruster (2*16kg KB) 11 burpee. Ez alapján semmi esélyem a 42.5kg-ra, bár szerintem rúddal majd valamikor kifogom próbálni. De az elkövetkezendő pár hónapban csak 5 perces snatcheim lesznek valószínűleg, szóval addig még ráerősödhetek a rúdra bőven :D Meg volt már külön 100 kippingem is, az után szerintem egy darab fekvőt sem tudtam volna lenyomni :)

Amúgy ahova mi járunk Laceeval, ott csak gyúrós arcok vannak, bicepsz+fekvenyomás. Ők már teljesen hozzászoktak a látványhoz, és szemmel láthatóan eléggé nagyratartják Lacit azért, amit csinál. Engem is faggatott már pár ember az öltözőben, meg megjegyezték, hogy hát ő ennyivel nyom, de amit csinálunk az tényleg kemény.
A youtubeos kommentek szoktak felidegesíteni, mikor nyomják a kippinget a videon, és hogy ez nem húzódzkodás, meg ez nem guggolás, meg ez nem fekvőtámasz meg blabla. Életükben még 400m-t sem futottak... mindegy is.

4.3% az tényleg beteges, ennyi testépítőknek szokott lenni verseny előtt kb :D

MáT 2009.12.15. 16:10:35

:-)
ja, azt a 16os kézisúlyzós (nincs kettlebell) + thrusteres kombót én is végigküldtem. A te blogodon láttam. Hát kurva szar volt. Ez a két gyakorlat talán a leggyilkosabb. Talán 1perccel csináltam jobbat mint te. Nem ment, nem megy mostanában a thruster. "kedvenc" gyakorlatom.

ja, minket is azért elismernek. Bár azért látok arcokat, akik kicsit kétkedve néznek.
Múltkor súllyal csináltam pistolt ugye teljesen leengedve, ahogy kell...azt' egyik nyeszledék gyerek "odasúgta" a másiknak: "ja, aztán a térdem meg nekem fog szétmenni, mi."....nem akartam belemenni, hogy : "Öreg, ha teljesen leengeded, akkor kevésbé zúzza a térdet"...az meg a másik, hogy pistolál nem gyenge egyensúly, ill. fasza boka mobilitás kell, hogy le tudj menni teljesen.

Kipping :-))))....ez egy örökké tartó "vitatéma", hogy qrva sokan azt mondják, hogy ez nem szabályos...erről Radnai Tomiék is írtak cikke(ke)t.
Azt mi cf hívők azért mind tudjuk, hogy kipping-gel többször tudsz a rúd fölé kerülni, de minél többször tudod ezt, annál többször tudsz majd szabályos (??) pull up-ot csinálni.
...arról nem is beszélve, hogy nem is olyan egyszerű a kipping technika. Nekem nem mutatta senki, magamtól tanultam meg, és nem volt olyan egyszerű. És kurva fárasztó, ahogy az egész test mozgásban van, persze ezt nem akarom magyarázni, emrt ti ezt mind tudjátok, egyszerűen kifakadt belőlem.

ja, csendes megfigyelőként láttam a 100as kippinged. Sajnáltam, hogy nem néztem Angie közben az órát, ugyanis nekem is 32ism. a PR-em.
Angie-t 1x csináltam nemrég: 100 kipping után végem volt, mondhatnám csak "hazahoztam" a gépet, "kibekkeltem a győzelmet", tehát csak végigértem rajta. Húzódzkodás után nem tudtam húzni neki, persze próbáltam, ahogy tudtam, de a hatékonyság lófasz volt. 20 fekvő elsőre (ugye mell kocc a padlón), és utána csak 5-8fekvő...hát kurva messze volt a 100 :), felülés egyszerűen felüdülés volt :)

szerintem 4.3% nem lehet valós, szerintem 7-10% között vhol..max kíváncsiságból érdekelne a valós

ImikeTraining 2009.12.15. 16:36:11

@MáT: pont most értem oda ahhoz a részhez, ahol a thrusteres cuccot csináltad.
Elméletileg Lacee eszkábál most apujával valami guggoló állvány féleséget, remélem lesz rajta normális húzódzkodó, és akkor majd születnek a világrekordok.
Azt hiszem nem is kippingeltem mostanság :(
Na megyek megcsinálom az FMS házimat, mert Lackás mérges lesz.
süti beállítások módosítása