LukiTraining

Kommentek

  • Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: @ImikeTraining: Nincs mit! (2014.08.11. 17:22) Tápkieg
  • FredYoong: És azóta megint eltűnt. Hát ilyet. (2012.04.11. 15:09) 2012.01.12. Csütörtök
  • ImikeTraining: @MáT: Nincs most MetCon :) Nem is lesz nagyon sokáig. Most már teljesen elhatároztam magam, hogy h... (2012.01.12. 18:56) 2012.01.08. Vasárnap
  • ImikeTraining: @Radnai: Erre esküszöm, nem is gondoltam :) Bár múltkor kiemelgettem Lacikának a 140-150 kilóját, ... (2011.12.22. 15:22) 2011.12.21. Szerda
  • Kovács Lacee: Az anyádot...dobálódzol? (2011.12.19. 20:08) 2011.12.19. Hétfő

Tápkieg

2014.08.11. 16:00 | ImikeTraining | 5 komment

Címkék: edzés kiegészítés táplálék scitec tápkieg

A héten kedd, szerda, péntek, szombat megyek edzeni, úgyhogy a mai amolyan pihenő féleség. A hétvégén szerintem kialudtam az egész hét korán keléseit, mégis rohadt fáradtnak érzem magam.

Az újrakezdés óta segítségemre van egy kiegészítő pakk, ahogy durvul a helyzet úgy durvul a csomag is.

Tömeg és erővisszahozásra a 100% WPP és Trans X kombó már párszor tökéletesnek bizonyult, most is megtette hatását, nagyon gyorsan visszacsúszott 11 kiló rám. Gyakorlatilag 2 hónap alatt. Ebben persze benne van az is, hogy a mozgás megköveteli a kis testedtől újra azt, hogy normális, emberi adagokat fogyassz ételből napközben. Nem igazán figyeltem arra, hogy mit eszek, bár valójában otthon nagyrészt csak "természetes" kaják vannak, és egyébként sem vagyok egy mekibe járó arc, de ha megkívántam valami édességet, akkor nem volt akadálya az elfogyasztásának.

A Trans X egyébként is nagyon gyorsan tudja hozni a tömeget, hiszen a kreatin vizet köt meg, a dextróz meg viszonylag gyorsan hizlal. A kreatin, fehérje, szénhidrát szuperhármas meg kellően be tudja tölteni az izmokat.

Ezek mellett persze egy multivitamin csomag szerintem elengedhetetlen, a b komplex egyébként is nagyban segíti visszahozni az étvágyat, plusz kellően regenerálja a kis idegrendszeredet is. C vitamin, D3, egy kevés Omega 3 naponta (3000 mg) indításnak bőven elég.

A dextrózról azért tudni kell, hogy nagy része könnyen rád ragad zsírban, hiszen annyira gyorsan szívódik fel, hogy gyakorlatilag a szervezet raktározáson kívül nem sok mindent tud vele kezdeni. Sokkal inkább ajánlatosabb maltot fogyasztani edzés után. Rám is ragadt bőséggel has tájékon, bár nem vészes.

Ahogy keményednek az edzések, úgy próbálom keményíteni a tápkieg pakkot is.

A jelenlegi terv ez:

Edzés előtt: fireworks + beta-alanin
Edzés közben: g-bomb
Edzés után: 100% wpp + kreatin monohidrát
Napközben: 3x1 mega hmb
Este: Four star vagy protein superb

A fireworks számomra azért kell, mert az edzéseim hajnalban vannak, és kell egy kis koffein ahhoz, edzés közben azért éledjek. Bár bicajjal közlekedem a teremig, ami a felébredésben sokat segít, jól jön egy kis plusz. A beta-alanin egy baromi jó termék, és ezt később ki fogom még egészíteni citrulin maláttal, így megteremtve a nagyjából tökéletes kombót. Mind a kettő nagy mértékben kitolja a fáradtságot, a helyi izomfáradás sokkal később jelentkezik, a tejsav által okozott szenvedést pedig nagymértékben kitolja, akár az edzés befejeztéig is.

G-bomb... glutamin, a lehető legjobb választás edzés közben és edzés utánra. A glutamin a legnagyobb arányban előforduló aminosav a vérben, és bizony edzés közben (nem elipszis gépezés) a szervezet nem tud megfelelő mennyiségűt termelni belőle, ezért klassz egy kis segítség a saját testünknek.

100% whep protein prof azért mert köll a testnek a fehérje edzés utánra, hogy tudjon épülgetni. Ide edzés utánra még rakhatnék egy kis c vitamint, ami csökkenti a kortizol szintet, amire ilyenkor nem nagyon van szükségünk, ha érdemben fejlődni szeretnénk. A kortizol az a "hormon", amit a szervezet stressz hatására termel, hosszú téma, lényeg hogy edzés után a szintje igencsak növekszik, és inkább kártékony ilyenkor, mint jótékony.

Kreatin-monohidrát! A kreatinnak számos tudományosan igazolt jótékony hatása van, de én ezeket leszarom :D nekem izom kell meg erő :D De amúgy tényleg, az emberek nagy része fel a kreatintól, legtöbbjük azt se tudják, hogy mi az. Pedig többek között segíti a máj működését, regenerál, serkenti az agyi működést meg stb stb stb. Ez egy nehéz kérdés, hogy mi legyen. A monohidrátot azért választom, mert a szervezetünk ezt a fajta kreatint tudja legnagyobb százalékban hasznosítani, de igazából jócskán egyénfüggő is, hogy mire hogy reagálunk. A monohidrátra általánosan mindenki jól. Edzés után a kreatint, a fehérjét és a szénhidrátot érdemes keverni, mert segítik egymás felszívódását, beépülését, méghozzá elég nagy mértékben. A legjobb választás talán egy Vitargo CRX lenne, ami a legklasszabb szénhidrát és egy kis kreatin mátrix. Viszont ez így számomra picit drága... úgyhogy ide még ki kell találnom egy megfelelőt, de aztán lehet feladom és tényleg vitargo crx lesz. Másik alternatíva a 100% Beef muscle + kreatin páros, ami azért lenne jó, mert a beefben van fehérje és szénhidrát is, valamint számomra fogyasztható ízű.

Mega HMB egy olyan dolog, amiről a rohadt EU-s törvényi szabályozás miatt alig lehet írni konkrét dolgokat, pedig bizonyítottan, akár már napi 3 grammos adagban is, zsírt veszít tőle az ember, izmot és erőt nyer pluszban. Szóval kihagyhatatlan dolog szerintem. Lacee pl már régóta ráállt a dologra, és ő kimondottan érzi a hatását, neki meg hiszek.

Alvás előtt nem árt a fehérje, hiszen ilyenkor regenerálódik a szervezetünk, miért lenne baj, ha magához vesz egy kis fehérjét. Nem vagyok nagy kazein párti, bár a four star egyharmadban az, de ettől függetlenül finom. Van otthon egy kis superb is, szintén csak az íze miatt, baromi finom és egy nagyon jó fehérje. Sajnos nincs nagy kiszerelésben. A vaníliásban például kis rizsszem szerűségek vannak, igazából ilyen fehérje-szénhidrát golyók, cripsek, amik ropognak a fogad alatt. Szóval még édességnek is klassz.

 

A vitamin pakk marad, pluszban rakok hozzá Q10-et, szintén elég sokat segít a regenerálódásban, valamint az állóképességre is elég jótékony hatással van. Lehet nyitok egy patikát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://luki.blog.hu/api/trackback/id/tr366595455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ImikeTraining 2014.08.11. 17:02:53

@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: Nincs különösebb indoka, a fireworksben elfér, másba meg nem akarom belerakni, meg külön inni sem. Legyen más? :) Tőled bármit szívesen fogadok

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.08.11. 17:09:26

@ImikeTraining: Megtisztelő! :)

Étkezésekhez szoktam javasolni, elosztva a napi adagot. Magam is így használom (nem vagyok érzékeny a "mellékhatására", egyszerre is bevehetném). A HMB-t ehhez a napi mennyiséghez képest némileg emelni szoktam, de nem ismerlek, nem tudok erről konkrétumot mondani.

ImikeTraining 2014.08.11. 17:12:32

@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: Köszönöm a segítséget! Akkor a HMB-hez csapom elosztva
süti beállítások módosítása